Camasi pentru copii!

Mi-am dat seama nu de mult timp, ca astia mici nu au in sifonierul lor, decat tricouri. Nici un fel de camasi pentru copii. Au devenit intre timp, camasile desuete si nu am aflat eu? Ma rog, a trebuit sa mergem sa facem poze pentru pasaport si cand sa imi imbrac copiii, mi-am dat seama ca nu avem nici un fel de camasi de copii. Am intrebat-o pe sotie, care mi-a confirmat ca astia mici nu au decat tricouri pentru ca desi cauta camasute de copii de ceva vreme, nu a gasit nicaieri ceva de calitate si la un pret decent.
Chiar nu aveam timp de pierdut prin magazine, de stat in trafic si de pierdut timpul pe la cozi, mai ales ca m-am saturat sa aflu ca nu au cine stie ce marime, ca modelul ala nu il mai au disponibil si asa mai departe, in consecinta am hotarat sa comandam online.

Pe scurt, in materie de hainute pentru copii, am gasit tot ce cautam si multe pe deasupra in Noriel.

Efectiv orice iti trece prin cap pentru imbracaminte copii, de la rochitepijamale pentru copiibody bebecompleuri bebelusisalopete bebelusiseturi nou nascutifustite copiipantalonasi copiicolanti copii etc.

Mai mult de atat am gasit toate hainutele pentru copii la preturi foarte mici, inafara de asta modele foarte frumoase, materiale de calitate si la peste 150 de lei, aveam transport gratuit.

In materie de hainute, am pornit de la urmatoarele idei:

Materialul.

Bumbac, bumbac si bumbac!

Fie el organic sau nu, bumbacul e cel mai indicat pentru pielea sensibila a copiilor. Primele hainute nu trebuie sa fie din materiale sintetice sau care au in compozitie orice fibra nenaturala. Cu timpul, o sa incepi sa faci abateri de la bumbac, dar pentru inceput e cel mai sanatos.

Marimea

Varianta cea mai la indemana este sa intrebi vanzatoarea. De multe ori, ele stiu cel mai bine. Dar, ca sa te poti descurca si singura, citeste etichetele: marimile sunt pe luni sau pe centimetri. Nu cumpara foarte multe haine pentru acelasi sezon, copiii cresc uimitor de repede in primele luni si ii vor ramane mici numaidecat.

Pregatirea

Dupa ce le-ai cumparat hainutele, spala-le, fie ca le speli cu detergent special pentru bebelusi sau cu unul normal. Pana sa le cumperi tu, poate au pus multi mana pe ele sau au stat pe raft si au praf in ele, aici ai un mare avantaj daca vei cumpara online. Calca-le hainele si pune-le intr-o punga curata pana la momentul zero.

Hainele pentru copii trebuie să fie din materiale bune

În cazul hainelor pentru copii şi mai ales pentru copii mici, trebuie să vă orientaţi spre haine realizate din cele mai bune materiale – bumbac, flanel, catifea, blugi şi lână. Fibrele sintetice nu ţin atât de bine umezeala departe de pielea copilului şi pot inhiba accesul aerului. Aceasta este o cauză frecventă a iritării pielii. Deci atunci când alegeţi haine pentru copilul dvs., căutaţi calitatea. Mulţi producători oferă haine realizate din materiale naturale şi durabile. O garanţie în acest sens este faptul că hainele nu vor intră la apă, culorile nu se vor estompa după mai multe spălări, iar cusăturile nu se vor desface când te aştepţi mai puţin.

Croiala hainelor decide confortul
Bineînţeles că hainele cu o croiala unică ne plac cel mai mult. Cu toate acestea, înainte de cumpărare, merită să vedeţi dacă moda merge mână în mână cu uşurinţa de utilizare.

Un copil mic nu poate să-ţi spună că bluziţa este incomodă sau că ceva îl înţeapă. El îşi exprimă frustrarea prin plâns, nervozitate sau mârâială. În cazul copiilor mici alegeţi haine care se prind pe umăr. În felul acesta veţi fi siguri că în timpul mişcărilor închiderea nu intră în trupul firav al micuţului. Pantalonii cu capse pe toată lungimea cracului facilitează schimbarea rapidă, chiar şi atunci când sunteţi departe de casă.

In materie de camasi pentru copii, am luat in considerare urmatoarele modele:






Afla cum il inveti pe bebe sa fie ordonat la masa!

Alimentatia bebelusului tau este unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie sa te ingrijesti. La fel de important este si sa il inveti cum sa fie ordonat la masa. Bineinteles, in primele luni de viata, acest lucru va fi posibil doar prin mici trucuri si ulterior, vei putea trece la semne si sfaturi evidente. Hai sa vedem ce trebuie sa faci, de la o etapa la alta, cronologic!
Sa incepem cu inceputul !
Majoritatea nou-nascutilor mananca la fiecare 3-4 ore si vei dori poate chiar sa iti obisnuiesti bebele cu o rutina a alimentatiei, hranindu-l regulat. In jurul varstei de 1 luna si jumatate, bebelusul se poate obisnui cu o astfel de rutina. Cand va fi cazul, va da semne ca ii este foame prin plans, agitatie, degetelele bagate in gura sau prin faptul ca isi intoarce capul catre tine si deschide gurita.

Atunci cand se va simti satul, bebelusul va intoarce capul de la san sau biberon si isi va exprima refuzul cum poate. Tine cont ca toti bebelusii au nevoie sa ragaie dupa ce mananca, iar unii dintre ei ar putea avea nevoie sa ragaie chiar si in timp ce mananca, pentru ca trebuie sa elimine gazele formate si aerul pe care il iau odata cu laptele in timul alaptarii.

Introducerea biberonului

Daca vrei sa ii dai lapte si cu biberonul, afla ca este bine sa faci asta dupa cel putin 4 saptamani de alaptare. Pentru prima data, ar fi bine sa lasi pe altcineva sa i-l ofere, pentru ca cel mic sa faca distinctia ca nu mai este total dependent de sanul tau.

Ofera-i primul biberon atunci cand stii ca se apropie momentul urmatoarei mese, pentru ca cel mic sa il primeasca mai calm, altfel bebelusul va fi agitat din cauza foamei si nu va avea rabdarea necesara primirii biberonului in alimentatia lui. Atunci cand cel mic este iritat, il poti lasa sa se linisteasca si poti incerca apoi, din nou.

Daca micutul nu este de acord din prima cu noua metoda de alimentatie, nu te ingrijora si nu iti pierde cumpatul. Primirea si acceptarea biberonului este tot o forma de educatie pentru bebelus, asadar cere atentie, rabdare si intelegere din partea ta.


Bebelusul si alimentatia solida

Iata ca a venit si momentul diversificarii alimentatiei! Acest moment este propice cand bebe are cel putin 4 luni, iar pentru acceptarea alimentelor solide, trebuie ai in vedere urmatoarele aspecte:
- bebe isi controleaza gatul si poate sta asezat, sprijinit de tine sau de ceva mai tare;
- micutul stie cum sa iti arate ca este interesat de un anumit aliment;
- micutul stie cum sa iti arate ca s-a saturat;
- te imita cand mananci;
- arata ca vrea un obiect sau un aliment, intinzandu-se spre acesta.

Bebelusul poate sa manance singur ?

Da, bebe poate sa manance singur in jurul varstei de 6 luni! Ce progres rapid in doar jumatate de an, nu-i asa? Iata ca micutul tau s-ar putea sa se plictiseasca de biberon si ar fi bine sa ii oferi o cana special pentru bebelusi. Totusi, nu il forta! Ofera-i cana doar cand respinge biberonul. Treptat, va renunta la el definitiv.

Cu siguranta, bebelusului tau ii va placea sa consume singur alimente pe care le poate tine usor in mana. Este felul lui de a-ti arata si de a-si demonstra ca se poate descurca si in situatii "grele". Din pacate, la aceasta varsta nu are stabilitatea si coordonarea necesare pentru a duce la gura o lingura.

 
Pentru a-i stimula increderea in sine si pentru a-i dezvolta coordonarea si atentia in timpul mesei, ii poti da alimente mici, pe care le poate gusta si manca usor, ducand manuta la gura. In viitorul nu foarte indepartat, va putea sa manance in totalitate singur.

Invatandu-l pe bebe cum sa manance

Nu fi surprinsa sau dezamagita daca bebe mai scuipa sau respinge felurile noi de mancare. In fond, nici tie poate ca nu iti plac toate preparatele pe care le incerci, iar pentru bebelusi este chiar normal sa faca asta din cand in cand.

Nu te ingrijora si nu da vina pe calitatile tale de mamica gospodina! Nu gustul sau mirosul il fac pe bebe sa scuipe mancarea, ci faptul ca nu este obisnuit cu ea. Daca totusi, bebe scuipa in repetate randuri acelasi fel de mancare, ar fi bine sa renunti sa i-l dai pentru o perioada mai maricica de timp. De timp are si micutul nevoie, pentru a se obisnui cu tot ce e nou.

La masa cu oamenii mari

La minunta varsta de 9 luni, bebe isi castiga dreptul de a sta la masa cu cei mari. Ce-i drept calitatile si aptitudinile lui il recomanda pentru asta. De ce ? Pentru ca poate duce lingura la gura, poate mesteca si plescai in voie fara sa fie deranjat de noutatea alimentelor sau de cei din jur. Din contra, ii va placea sa socializeze !

 
Faptul ca il asezi pe bebe la masa alaturi de voi este un episod extrem de important pentru dezvoltarea psihologica si socializarea copilului. In plus, este un pas in plus in educatia de la masa a celui mic, care va incerca la o scara destul de mica totusi, sentimentele de respect, rusinare sau placere de a comunica.

Dezordine la masa? Exista solutii!

Bebe are aproape 11 luni, este activ, curios si uneori, cam neatent. Nu este de mirare ca va da mai multa mancare pe haine decat va inghiti. Nu este nimic grav. La inceput, poti privi totul ca pe o joaca, asa cum priveste si copilul tau!

Bebelusul nu va putea cunoaste mediul inconjurator si pe sine insusi, decat prin interactiune cu acest mediu, asa ca joaca cu mancarea are printre altele scopul de a invata despre temperaturi, texturi si chiar legea gravitatiei. Ca si celelalte perioade si aceasta perioada va avea un final, asa ca ar fi bine sa fii rabdatoare cu micutul, insa nu intr-atat incat sa incurajezi un astfel de comportament pe termen lung.

Stiu, iti va fi greu sa nu razi cand isi va pune farfuria cu mancare in cap, insa rasul tau nu va fi altceva decat o confirmare ca ceea ce face este in regula si starneste chiar buna ta dispozitie, nicidecum dezaprobul.

Cand varsa mult lapte pe jos, arata-i cum iei servetelul, spune-i la ce foloseste si incurajeaza-l sa te ajute sa cureti laptele varsat. Astfel, chiar de la 11-12 luni, micutul va incepe sa inteleaga ce inseamna sa faci curatenie.

Incearca sa dojenesti dezordonarea lui si sa incurajezi purtarea buna, ordonata, mai ales la masa sau de fata cu alte persoane. Chiar daca este mic, bebe va intelege mai multe decat crezi.

Intre timp, te sfatuiesc sa tii aproape o carpa umeda, o laveta uscata si o bavetica in plus!

sursa articolului